Otok Mljet našao se na top listi američkog Forbes-a

Američki Forbes ponovno je uvrstio jednu hrvatsku destinaciju na svoju top ljestvicu, a ovoga puta promoviran je otok Mljet. On se našao u društvu pet podcijenjenih ili neotkrivenih mediteranskih otoka za putnike koji vole istraživati “izvan utabanih staza”.
“Objave o Hrvatskoj i hrvatskim destinacijama u najpopularnijim američkim medijima kao što su Forbes, The New York Times, The Washington Post potvrđuju popularnost i poziciju naše zemlje kao poželjne turističke destinacije na američkom tržištu. Iako je veća realizacija turističkog prometa s dalekih tržišta trenutno otežana, naša prisutnost i vidljivost u američkim medijima važna je za buduće trendove i putovanja” – izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

U Forbes-ovom članku Mljet se predstavlja kao idiličan otok koji je poznat po netaknutom nacionalnom parku koji je osnovan davne 1960. godine. Nadalje, spominju se i dva zadivljujuća slana jezera i rezervat koji je popularno odredište za kupanje, kajakarenje i kanuiranje, dok brojne pješačke staze privlače planinare i bicikliste tijekom toplijih mjeseci. Za one manje sklone istraživanju izdvojen je maleni gradić Polače, koji obiluje povijesnim ruševinama, uključujući Rimsku palaču, drevnu i iznenađujuće dobro očuvanu palaču izgrađenu u doba Rimskog carstva.

Izvor: HrTurizam
Fotografija: Screenshot Forbes