Plovidba koja ne prestaje: Gradi se najveća rezidencijalna jahta sa 39 luksuznih stanova

Izgradnja najveće na svetu rezidencijalne jahte, sa 39 luksuznih stanova je u toku, a neki od njih su već prodati, saopštili su predstavnici norveške kompanije VARD.

“Somnio, što na latinskom znači ‘Sanjati’, biće najveća jahta na svetu po dužini i zapremini, a vlasnicima stanova nudiće vrhunsku udobnost na moru i okeanu”, rekao je kapetan Erik Brede, suosnivač kompanije Somnio koji je izrazio uverenje da će jahta početi da krstari 2024. godine.

Rezidencije će biti raspoređene na šest paluba, a svaka od njih imaće privatno dvorište, biblioteke, kuhinje, a vlasnicima će biti na raspolaganju i usluga sa sedam zvezdica, prenosi portal “Mansion global” koji piše da je početna cena stanova 9,5 miliona evra.

Plovidba na toj jahti nikada neće prestajati, a jahta će svojim stanovnicima ponuditi pristup nekim od najatraktivnijih svetskih luka.

“Vlasnici stanova deliće zaista jedinstven način života na moru, sa posebno odabranom posadom i globalnim itinererom pažljivo odabranih destinacija koji se nikada ne završava”, saopštili su iz kompanije VARD.

Jahta će imati vinski podrum sa 10.000 boca finih vina i prostoriju za degustaciju, nekoliko restorana i barova, klub sa sadržajima za sportove na vodi, nekoliko bazena i salon u delu pramca posebno mesto kako bi ljudima dali “spektakularni” pogled na luke u koje jahta ulazi.

Izvor: https://www.euronews.rs/

Foto: https://www.euronews.rs/