POSETILI SMO TREBINJE

Ekipa Turističke prizme boravila je ovih dana u prelepom Trebinju, gradiću pod Leotarom, a na obalama ponornice Trebišnjice. Gradu satkanom od istorije, kulture, religiskog nasledja različitih konfesija, mestu koje se ponosi svojim starim gradom Kastelom, ali i novim kompleksom Gradom Sunca.
Po rečima Mirjane Putice, direktorice Turistićke organizacije Trbinja, grad je izuzetno dobro pozicioniran jer se za oko pola sata stiže do Dubrovnika, a za malo duže i do Herceg Novog u Crnoj Gori.
„Zbog svoje blage klime i položaja mi smo idealno mesto za višednevni boravak gostiju, jer mnogo je toga što mozemo ponuditi znatiželjnicima. Preko trideset većih i manjih hotela, motela i obilja kvalitetnog privatnog smeštaja mi smo grad koji ima sve veći broj gostiju, koje je nažalost zaustavila corona, ali se nadamo mnogo boljoj poseti ovga leta, mada mi nemamo sezonalnost i zanimljivi smo toko čitave godine, rekla je Putica“.
Po njenim rečima, za one koji su u tranzitu, Trbinje je idealno za kraći odmor od nekoliko sati za koliko se možemnogo toga videti, ili barem prošetati Kastelom, uživati u dobroj gastro i eno ponudi restorana, ili barem popiti čuvena kafa u hladu Platana.
Da zaista jeste tako uverila se i naša ekipa u svojoj kratkoj poseti i susretu sa turističkim poslenicima grada, a kafa u hladovini stoletnih platana, jeste sasvim posebnog ukusa. Probajte je i vi već ovoga leta.

Izvor: Đorđe Mihajlović
Foto 1: nitravel.rs
Foto 2: trebinjelive.info
Foto 3: Đorđe Mihajlović