Rusi zainteresovani za ponudu hotela visoke kategorije u Srbiji

Hoteli sa četiri i pet zvezdica iz cele Srbije prezentovali su ruskim organizatorima putovanja svoje ponude na onlajn radionici, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS) i navela da su ruski turoperateri pokazali veliko interesovanje za turističku ponudu i uspostavljanje saradnje s hotelijerima u Srbiji.

Na vebinaru, koji je još jedan u nizu onlajn radionica održanih u organizaciji TOS-a, učestovalo je više od 20 turoperatera iz Rusije, među kojima su i ključna imena ruske turističke privrede poput TUI-ja, Paksa, Vanda i Solida.

TOS je najavio da su u pripremi dve nove onlajn radionice, od kojih će jedna biti namenjena povezivanju srpskih banja s ruskom turističkom privredom, a druga, uspostavljanju kontakata između domaćih organizatora putovanja i turoperatera iz Rusije.

U TOS-u ocenjuju da je povezivanje turističkih privreda dveju zemalja prilika da se obezbedi povratak ruskih turista u Srbiju, posle pandemije korona virusa.
Podsećaju da su tokom proteklih 10 godina, turisti iz Rusije bili među prvih deset prema broju ostvarenih noćenja u Srbiji.
Pod pritiskom pandemije kovid-19, u 2020. godini ostvaren je pad u turističkom prometu kad su inostrani gosti u pitanju, ali je, sudeći po povratnim informacijama sa vebinara, interesovanje ruskih turista za turističku ponudu Srbije kontinuirano, navode u TOS-u.

Avio linije između Srbije i Rusije su svakodnevne, a za razliku od drugih evropskih zemalja, ruskim turistima za ulazak u Srbiju nije potrebna viza, podsećaju u TOS-u.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com