Šatorsko jezero, manje poznata Bosna i Hercegovina

prizma-Satorsko-jezero-manje-poznata-Bosna-i-Hercegovina

Ovo jezero se nalazi na Šator planini, i spada u najlepša jezera u zemlji. Činjenica da je ostalo ispod turističkog radara jeste i njegov glavni adut. Jezero je čisto, divlje i netaknuto

Na Šator planini, u zapadnom delu Bosne i Hercegovine, na oko 1.500 metara nadmorske visine, nalazi je istoimeno jezero. Samo jezero je okruženo brojnim oštrim vrhovima i klisurama, gustim borovim šumama, pa čitav ambijent deluje kao neka epska fantastika minulih vremena.

U toplijem periodu godine, jezero je mesto na kome se okupljaju uglavnom posetioci iz okoline, kako bi uživali u kupanju ili kampovanju. Zimi, jezero bude gotovo uvek zaleđeno, pa je prizor prilično bajkovit, kao izmišljen za romantični vikend ili jednodnevni izlet. U blizini se nalazi i hotel u kom se putnici namernici odmaraju.

Jezero je zbog svoje ledničke prirode izuzetno čisto i bistro, do njega se može doći automobilom, ali je ipak savet da se dođe peške. Društvo će vam sve vreme praviti neverovatno lep krajolik.

Jezero je široko oko 120 a dugačko nešto više od 300 metara, iznad njega se nalazi i staza za planinare koja je popularna kod svih zaljubljenika u aktivan odmor. Ukoliko volite pravu prirodu, Šatorsko jezero je idealno izletište za vas, posebno jer se do njega lako i relativno brzo stiže. Savršena je destinacia za slobodan vikend ili neradan dan.

Izvor: tumagazin.rs