Seoski turizam Ziličina – MJESTO GDJE SE DOLAZI KAO GOST, A VRAĆA KAO PRIJATELJ

Na obroncima Romanije, u srcu netaknute prirode, okruženo šumom i livadama a istovremeno na samo pet kilometara od Rogatice, smješten je sada već kompleks Seoskog turizma Ziličina, kroz koji protiče rječica Rakitnica, toliko čista da se može piti. Centralni objekat je urađen u planinskom stilu, od drveta. Unutrašnjost soba i restorana je takođe od drveta sa zelenom stolarijom koja mnoge vraća u vremena kada su boravili u selima kod svojih baka i djedova. Takav prirodni ambijent pruža neopisiv doživljaj, koji razumiju samo iskreni zaljubljenici u prirodu i selo.

Seoski turizam Ziličina otvoren je 1. jula 2016 godine. Prije toga, punih 12 godina radilo je kao ljetno izletište.

“Počeli smo sa gole livade, pored bistre rijeke Rakitnice. Od tada pa do danas smo mnogo truda uložili kako bi proširili postojeće kapacitete i poboljšali uslugu i sadržaje u našem domaćinstvu. Danas imamo smještajni kapacitet od 10 ležaja i restoranski kapacitet od 60 sjedećih mjesta u zatvorenom i oko 40 u otvorenom prostoru, odnosno ljetnoj bašti”,kaže domaćin Slobodan Brkić.

Od ostalih sadržaja tu su tereni za odbojku na pijesku, mali fudbal, staze za šetnju i planinarenje, jahanje konja, bazen za djecu, dječija igraonica, a zimi i dječiji ski lift.

“U domaćinstvu spremamo tradicionalna jela i napitke kao što su pura, cicvara, pita ispod sača, uštipci sa kajmakom, kriške (polutke krompira) sa kajmakom, meso ispod sača, roštilj, kao i domaće rakije, vina i sokove”, objašnjava Brkić.

Ovaj kompleks, čije fotografije možete pogledati u galeriji, nalazi se na pet kilometara od Rogatice i četiri od magistralnog puta Višegrad – Sarajevo.

Izvor: https://seesrpska.com/zilicina-mjesto-gdje-se-dolazi-kao-gost-a-vraca-kao-prijatelj-video/

Video: Danko Buljugija/Seoski turizam Ziličina Rogatica