Srpska Kopakabana je raj za porodice sa decom, a nalazi se na samo 60 minuta vožnje od Beograda

Ilustracija (Foto: Sergei Drozd/shutterstock.com)

Srpska Kopakabana, kako je mnogi zovu, ili Peskara, kako je zovu stanovnici Zrenjanina, jedno je od omiljenih kupališta u Vojvodini tokom leta.

Nalazi se na samo pet kilometara od centra Zrenjanina i do nje se veoma lako stiže.

Tačnije, reč je o tri jezera, koja su nastala iskopavanjem peska, a danas su dva jezera pretvorena u kupališta, a u jednom je kupanje zabranjeno, ali je pecanje obavezno.

Na plažama vas očekuju ležaljke i suncobrani, kabine za presvlačenje, toaleti, a tokom leta tu je i spasilačka služba do 9 do 18 časova.

Ulaz na kupalište je besplatan.

Oko kupališta je nekoliko kafića i restorana, tako da o hrani ne morate da brinete.

Voda je veoma čista, pa ne čudi što je tokom leta baš ovo omiljeno kupalište u Vojvodini.

Ako niste za kupanje, već biste da pecate, potrebno je da izvadite dnevnu dozvolu i uputite se ka jezeru Čepel koje je pretvoreno u raj za ribolovce.

Do Peskare se lako stiže gradskim ulicama koje vode ka prigradskom naselju Mužlja, a na jezerima se završavaju ulice Mostarska, 9. maja i Tot Ištvana. Iz centra grada do Peskare se može stići ulicama kroz naselja Berbersko, Bagljaš ili Šećerana, potom ulicom Radnoti Mikloša do neke od prethodno navedenih ulica. Svi prilazi kupalištu su asfaltirani, sa dovoljno prostora za parkiranje motornih vozila, piše na sajtu grada Zrenjanina.

Izvor: Citymagazine.rs 

Foto: Sergei Drozd/shutterstock.com