TURISTIČKA PRIZMA – RADIO EMISIJA 02.04.2024.

U ovoj, prvoj aprilskoj emisiji, za vas smo posetili sajam  automobila CAR SHOW, odnosno sajam  motocikala i terenskih vozila,  koji je uspešno završen krajem prošle sedmice u Beogradu. U nastavku slušamo najavu za  drugi salon vina na Paliću početkom maja, pa eto divne prilike da pored vina uživate i u ostalim šarolikim sadržajima ovog turističkog mesta na severu Vojvodine. Prvi deo emisije završavamo rubrikom- Priče iz Portugalije, a današnje odredište nam je grad Porto.

Put će nas dalje odvesti u Banja Luku, a govorićemo o odličnom hotelu „Grand“ koji  pored bogate hotelijerske ponude s ponosom služi i vina iz sopstvenih vinograda. Priboj je grad u Jugozapadnoj Srbiji, na tromedji s BIH i Crnom Gorom, koji je sa svojom okolinom,  izuzetan turistički potencijal u koji bi u godinama koje dolaze, trebalo ulagati.

Ako se odlučite da  posetite „zeleni grad“ Sombor, koga zovu i grad bodjoša zbog prelepih aleja ovog drveta, pronaćićete mnogo toga zanimljivog, a kada se umorite od obilazaka preporučujemo vam da obavezno svratite na ručak u „Naš salaš“ i osetite pravu domaću hranu i duh nekih prohujalih vremena.