TURISTIČKA PRIZMA – RADIO EMISIJA 26.03.2024.

Na početku ove emisije, posetićemo srpsku prestonicu, Beograd, da iz prve ruke čujemo šta će se u gradu zanimljivo dešavati prolećnih meseci, pored svih onih zanimljivih i poznatih mesta koja tradicionalno privlače turiste iz čitavog sveta. Povešćemo vas i do crnogorskog primorja, a pričaćemo o turističkoj ponudi simpatičnog gradića Tivta, koji zbog mnogo toga postaje sve ekskluzivnija destinacija. U prvom delu, čućemo i prilog o čuvenim termama u Laškom, u Sloveniji,  koje imaju izuzetan spa i vellness, kao i kongresni centar.

U nastavku, slušamo rubriku „Priče iz Portugalije“ a govorimo o  Aveiru koji mnogi nazivaju portugalskom Venecijom i Koimbri, gradu sudenata, na univerzitetu iz 13. veka.  Opština Novi Bečej na reci Tisi u Banatu, je veoma zanimljiva jer ima nekoliko specijalizovanih muzeja i čuveno vino krokan na Bisernom ostrvu, a mesto je i brojnih turističkih manifestacija.

Na kraju vas vodimo na ukusne zalogaje, u beogradski restoran „Stara kafana“ koji je pre nekoliko godina poneo i medjunarodnu nagradu PRIZMA za novi kvalitet u turizmu .