VIŠE OD 30.000 POSETILACA NA MANIFESTACIJI DRINSKA REGATA U LJUBOVIJI

Na jubilarnoj 20. Drinskoj regati koja je proteklog vikenda održana u Ljuboviji, prema zvaničnim podacima, učestvovalo je oko 1800 plovila i preko 15.000 učesnika na vodi, a samoj manifestaciji u proteklih par dana prisustvovalo je više od 30.000 posetilaca.

Lepo vreme i sjajna atmosfera pružilo je uživanje svim učesnicima velikog spusta u dužini od 40 kilometara od Rogačice do Ljubovije. Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je regatu i čestitala organizatorima, a učesnicima poželela mirnu vodu, dobar provod i podsetila ih da čuvaju reku.”Dragulj reke Drine, Drinska regata, po mnogo čemu predstavlja jedan od značajnijih turističkih projekata naše zemlje… Budući da se turistički trendovi u post-kovid periodu kreću sve više u pravcu aktivnog turizma i neposrednog doživljaja prirode, ovaj kraj treba da iskoristi sjajnu priliku za ubrzani turistički rast”, rekla je, između ostalog, Matić.

Dobrodošlicu gostima i mirnu plovidbu poželeo je i predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović. Pauza tokom plovidbe napravljena je u Gornjoj Trešnjici gde je po tradiciji besplatno služen vojnički pasulj, a zatim su učesnici krenuli ka cilju u Ljuboviji. Od 21 čas na stadiona FK Drina kao kruna cele manifestacija održan je koncert balkanske zvezde Svetlane Cece Ražnatović. Na koncertu je bilo preko 20.000 ljudi, a kratkotrajan pljusak samo je dao poseban čar događaju. Dan ranije na istom mestu, koncert je održala još jedna velika zvezda Marija Šerifović.
O Ljuboviji se govori, o Ljuboviji se piše… Jubilarna 20. Drinska regata premašila je očekivanja i samih organizatora. Utisci se sabiraju ali jedno ostaje sigurno, Drinska regata u Ljuboviji napravila je nekoliko ozbiljnih koraka napred.

Izvor: Revija Uno

Tekst: Turistička organizacija Ljubovije

Foto: Turistička organizacija Ljubovije