Zasladite se sa brzim kokos kolačem sa turskim keksom

O receptu 

Već iz naziva kolača vidimo da nema pečenja i da je priprema laka iz brza jer se koristi turski keks, dok je drugi sastojak kokos. E sad postoje dve verzije ovog kolača. Jedna je mnogo kratka, a jedna je nešto duža. Obe su dobre, ali je možda druga nijansicu ukusnija.  Kakogod, ova verzija se  pokazala izvanrednom.

Sastojci i priprema

1 pakovanje turskog keksa
1l mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
100 gr margarina
200 ml slatke pavlake
200 gr kokosa
10 kašika šećera ili po ukusu

Podeliti keks na 4 dela i uzeti manji pleh sa podignutim ivicama. Poslazite keks po stolu pa vidite koliki vam pleh treba kako bi popunio jedan red. U 200 ml hladnog mleka razmutiti puding i šećer, a ostatak mleka staviti da provri. Poređati u pleh prvi red keksa, nije potrebno namakati u mleko. Kada je mleko na vatri provrilo, zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati margarin i mešati dok se ne otopi i sjedini sa pudingom. Nakon njega uliti slatku pavlaku pa i nju izmešati. Na kraju dodati kokos i sve sjediniti. Na sloj keksa staviti fil, poslagati opet keks, fil, keks i odgore još malo fila. Ostaviti da se ohladi pa u frižider da se stegne. Dekoracija po izboru. Seći u kocke i služiti. Prijatno!

Druga verzija je da se skuva puding i ohladi. Zatim da se umuti margarin penasto pa doda pudingu, a zatim umuti i slatka pavlaka čvrsto, pa i ona doda pudingu. Znači hladan fil i onda se dodaje kokos i sve se sjedini. Ako pravite ovaj fil možete keks ređati na tacnu, nije potreban pleh sa podignutim ivicama.