Hrvatska Luksuzni kruzer za digitalne nomade

Krajnje je vreme da se radna mesta i životni prostori presele na neka mobilnija, luksuznija i veselija mesta. Jedna takva priča kreće baš iz našeg regiona, iz Hrvatske

Američka kompanija Storylines i hrvatsko brodogradilište Brodosplit zaključili su ugovor o proizvodnji luksuznog kruzera dužine 225 metara. Ovaj brod neće biti namenjen masovnim turističkim putovanjima, već će njegovi apartmani i prostor biti u privatnom vlasništvu ili u vlasništvu kompanija.

Kruzer pod imenom Narativ biće namenjen pre svega digitalnim nomadima koji bi želeli da žive i rade ploveći oko sveta. Za sada se zna da cene apartmana kreću od 250.000 sve do maksimalnih 8 milona evra. Ova cena ne podrazumeva troškove putovanja, već samo uslovno rečeno “nekretninu”, svi troškovi se posebno naplaćuju.

Narativ će imati pogon na tečni naftni gas, imaće 17 paluba, 627 apartmana, 45 barova, 20 restorana i javnu biblioteku sa više od 10.000 knjiga. Maksimalan kapacitet kruzera je do 1.000 ljudi, i planirano je da kruzer napusti luku 2024. godine.

Izvor: tumagazin.rs