KAKAO KORPICE SA KREMOM OD BELE ČOKOLADE

Sastojci za korpice:
1 belance
60 gr maslaca
60 gr šećera u prah
50 gr belog brašna
10 gr nezaslađenog kakaoa

Sastojci za krem:
150 ml svežeg neobraog mleka
40 gr bele čokolade
250 ml slatke pavlake
1 kašika šećera u prahu

Z a dekoraciju:
25 gr čokolade za kuvanje

Priprema:
Umutite žicom za mućenje belanca sa šećerom u prahu, dodajte rashlađen topljeni maslac, brašno i kakao. Ostavite smesu u frižideru da se stegne. Zagrejte mleko i rastopite u njemu čokoladu. Ostavite da se smlači, zasladite i prespite u sifon za šlag i ostavite na hladnom. Od mešavine brašna, maslaca i kakaoa oblikujte diskove, poređajte po plehu obloženom papirom za pečenje i pecite 4 minuta na 200 C. Skinite sa pleha pripremljene korpice i ostavite da se ohlade. Čim postanu hrskave, nafilujte ih kremom naprskanim iz sifona i poslužite dekorisano čokoladnim mrvicama.

Priredili: Brkić Jasna, Šorgić Slobodan
Čokolada, Kina 2008. godine