Predlog za ručak – Šnicle u pavlaci

O receptu

Ispržene pa lagano prokrčkane šnicle su veoma mekane i preukusne, posebno kad se zaliju sa neutralnom pavlakom ( pavlaka za kuvanje ). Uz takvu vrstu šnicli bilo koji prilog je odličan jer već imamo i meso i predivan sos, tako da pečeni krompir iz rerne, pire ili bilo koji rižoto ili povrće se idealno slažu uz ovo jelo.

Sastojci i priprema

800 gr šnicli ( ili po želji , gramaža može biti i veća, samo ćete doliti još malo vode )
so i biber
brašno
250 ml neutralne pavlake
100 ml ulja

Šnicle izlupajte i posolite i blago pobiberite. Ostavite da odstoje 10 minuta. Zagrejte ulje pa svaku šniclu uvaljajte sa jedne strane u brašno i spustite u vrelo ulje tu stranu koju ste uvaljali u brašno. Pecite nekoliko minuta sa jedne i nekoliko minuta sa druge strane ( 2 – 3 min ). Izvadite šnicle kako ih pečete na jedan tanjir. Kada ste šnicle ispekli, najbolje da je u dve ili tri ture, da brašno ne bi gorelo vratite šnicle, poslažite ih i prelijte sa 200 ml vode. Poklopite, smanjite vatru i ostavite da polako krčkaju 30 minuta. Zalijte nakon tog vremena sa neutralnom pavlakom, prodrmajte tiganj ili posudu i ostavite da krčka još 10 – 15 minuta. Poslužite šnicle tople.

Prijatno!