Predstavljena nacionalna oznaka sigurnosti – Safe stay in Croatia

Primjena sigurnosnih i zdravstvenih protokola, kao i procijepljenost turističkih djelatnika, svakako će biti važan element percepcije Hrvatske kao sigurne destinacije.

S tim ciljem, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica danas su predstavili nacionalnu oznaku sigurnosti – Safe stay in Croatia. Uz već na tržištu poznatu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) Safe Travels, osmišljena je nacionalna oznaka pod nazivom Safe stay in Croatia.

Kroz projekt Safe stay in Croatia osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima.

Oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina, koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Oznaka Safe stay in Croatia gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite. Također, vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

„Tijekom priprema za ovu turističku godinu, u kojoj nas nažalost i dalje prati pandemija, upravo smo sigurnost i zdravlje naših sugrađana i gostiju stavili na prvo mjesto. Riječ je o projektu u kojem su Ministarstvu turizma i sporta podršku pružila vodeća turistička i strukovna udruženja okupljena u Savjet za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke godine 2021. te unapređenje turističke ponude.

Propisanim protokolima obuhvatili smo više od 200.000 ugostitelja i pružatelja usluga u turizmu.“, istaknula je Brnjac te dodala kako je važno osigurati da nacionalna oznaka bude dostupna svim dionicima u turizmu i lancu putovanja, što je i postignuto.

Za promotivnu kampanju zadužena je Hrvatska turistička zajednica.
„Aktivnosti u sklopu kampanje provodit ćemo tijekom ožujka i travnja na tržištu Njemačke, Austrije, Italije, Poljske, Velike Britanije, Češke, Slovačke, Mađarske, Francuske i Nizozemske. Uz promotivni dio, koji se odnosi na pozicioniranje Hrvatske kao dobro pripremljene i sigurne turističke destinacije, ova kampanja ima i edukativni karakter jer svoje goste želimo upoznati s protokolarnim i epidemiološkim mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti kako bi im se omogućio siguran i ugodan boravak u našoj zemlji“, izjavio je Staničić, nadodavši kako će se aktivnosti oglašavanja, između ostalog i putem videa, provoditi na online kanalima i društvenim mrežama uz #SafeStayInCroatia te na najčitanijim online portalima po navedenim tržištima.

Promotivna kampanja Safe Stay in Croatia provest će se umjesto PPS kampanje prije oglašavanje glavne pozivne brand kampanje, i to u mjesecu ožujku i travnju, na tržištima Njemačke, Austrije, Italije, Poljske, UK-a, Češke, Slovačke, Mađarske, Francuske i Nizozemske.
Oglašavanje će se provoditi putem online kanala i to putem društvenih mreža uz #SafeStayInCroatia (Facebook i Youtube) te putem najčitanijih online portala na tržištima kao što su: web.de, t-online.de, oe24.at, krone.at, corriere.it, onet.pl, Daily Mail, The Sun, Novinky.cz, 24.hu, Lefigaro.fr, aktuality.sk, itd., navode iz HTZ-a.

Kreiran je promotivni video u trajanju od 3 minute i kraća verzija od 30 sekundi za potrebe oglašavanja. Izradit će se i kraći video materijali koji pokrivaju sigurnosne protokole po određenim kategorijama (smještajna struktura, ugostiteljstvo, prijevoz, nautika, atrakcije, itd.).

„Korisnici će putem obrasca na web stranici imati mogućnost i ostaviti svoje dojmove što nam je važna povratna informacija koju ćemo moći iskoristiti u daljnju svrhu nadogradnje“, proučila je Brnjac te pozvala sve zainteresirane dionike sektora turizma i povezanih djelatnosti da se uključe u Safe stay in Croatia kampanju, besplatno preuzmu sigurnosne oznake i time doprinesu percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije.

Preuzmite sigurnosne oznake – Safe stay in Croatia

Imperativ je da svi u turizmu preuzmu oznaku Safe stay in Croatia te je jasno istaknu na svojim objektima. Također, kako bi se Hrvatska prezentirala kao sigurna destinacija, važno je da se oznake i kao sve druge prateće video i foto materijale, komunicirate preko svojih društvenih kanala i općenito u komunikaciji prema tržištu i gostima.

 

Video materijali prezentiraju sigurnosne protokole koji poštuju smjernice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetskog vijeća za putovanja i turizam, odnose se na sve kategorije u turizmu – smještaj; nautika; ugostiteljstvo; turističke atrakcije; turistički vodiči, agencije i informativni centri; promet; atrakcije; sport i rekreacije.

Više informacija o nacionalnoj oznaci sigurnosti – Safe stay in Croatia saznajte na web stranici www.safestayincroatia.hr. Važno je za istaknuti i kako je web platforma uz hrvatski jezik, prevedena i na osam stranih jezika.

Izvor: HrTurizam
Fotografjia: https://www.safestayincroatia.hr, screenshoot – youtube