Proglašena najbolja turistička atrakcija u Evropi, mnoge bi mogla iznenaditi

PREMA World Travel Awards najbolja turistička atrakcija u Evropi u 2023. godini je Guinness Storehouse u Dablinu.
Kada pomislite na najbolju turističku atrakciju u Evropi, verovatno vam padaju na pamet Stonehenge, rimski Koloseum ili Eiffelov toranj u Parizu. Ipak, na iznenađenje mnogih, jedna znamenitost ih je nadmašila u trci za vodeću evropsku turističku atrakciju.
Prema World Travel Awards, gala svečanosti koja svake godine slavi najbolje od putovanja, turizma i gostoprimstva od 1993. godine, pivara Guinness Storehouse u Dablinu je vodeća evropska turistička atrakcija. Među nominovanima su bili i Bakingemska palata u Londonu, Sagrada Familia u Barseloni i Akropolj u Atini.

Guinness Storehouse je prvi put osvojio nagradu još 2015. godine i smatra se najboljom turističkom atrakcijom u celoj Irskoj. Nalazi se u samom srcu Dablina, grada poznatog po bogatoj istoriji i kulturi. Skladište nije samo mesto gde se Guinness pripremao poslednjih 250 godina, već nudi pogled iza kulisa na kompleksnost pravljenja i točenja ovog svetski poznatog piva.
Ovo mesto donosi priču o najpoznatijem izvoznom proizvodu Irske, Guinness pivu, od njegovih skromnih početaka 1759. do danas, a skladište nije samo dom Guinnessa već veliča i irsku kulturu, kreativnost i preduzetništvo.
Prostire se na sedam spratova i okružuje stakleni atrijum u obliku čaše od jedne pinte Guinnessa. Tu je i bioskop-dvorana posvećena prikazivanju starih Guinnessovih reklama i nedavno renovirani Gravity Bar koji ima prekrasan pogled na irsku prestonicu.

Izvor: Index.hr

Foto: Pexels