TURISTIČKA PRIZMA – RADIO EMISIJA 23.04.2024.

 S obzirom da su pred nama prvomajski praznici koji se obeležavaju gotovo u čitavom svetu, a da su kod pravoslavnih hrišćana iza njih i dani najvećeg duhovnog praznika koji označava Hristovo  vaskrsnuće, u Srbiji je vezano šest neradnih dana, pa ćemo na početku emisije čuti gde će to narednih dana putovati gradjani Srbije, ali  i drugi koji na isti način obeležavaju pomenute praznike.

U nastavku emisije, vodimo vas u Lepenski vir, jedno od najznačajnijih areheoloških nalazišta svetskog značaja, jer tamo pored Dunava postoje nesumnjivi dokazi organizovanog življenja još od pre osam hiljada godina.

U ovoj emisiji nastavljamo i serijal Priče iz Portugalije, a danas govorimo o najzapadnijoj evropskoj kontinentalnoj prestonici, Lisabonu. Vrsar je starijim generacijama  uvek bio sinonim za nudistički turizam, ali on je danas mnogo više od toga i predstavlja jedan od bisera hrvatskog dela Jadrana. U nastavku emisije skoknućemo i do Slovenije, a slušamo priču o najvećoj grupaciji „Sava hotelima“ koja ima reprezentativne objekte širom zemlje. Na kraju, vodimo vas na  Radan planinu  koja se uzdiže na Jugu Srbije i ona je davno ugašeni vulkan prepun geotermalnih voda, prirodnih fenomena, a u njenim nedrima ima čak i zlata.