Zlatna plaža Kvarnera

Daleko od gradskih gužvi turističkih destinacija na Jadranskoj obali kriju se male uvale sa divnim šljunčanim i peščanim plažama, prave idilične skrivene oaze netaknute prirode koje su još uvek ostale nakako van domašaja turista
Divlje plaže uglavnom ne pružaju nikakav dodatni sadržaj sem mora i sunca, pa na njima čovek može računati na potpuni zen. Sve što jednom čoveku treba jesu volja i peškir, za sve ostalo će se pobrinuti priroda.

Jedan takav raj se nalazi na ostrvu Krk, a zove Golden Bay. U osnovi, Golden Bay je samo jedan od naziva za rajsku plažu na zapadnoj strani ostrva. Velo Čelo, Biškupići i Zlatna plaža, sve su to nazivi za ovu predivnu uvalu koja se smestila nekoliko kilometara severno od Stare Baške.

Zlatna plaža se nalazi ispod visoke gorde stene, a zbog velike strmih litica je vrlo teško doći do nje peške, prilično je nepristupačna pa je najbolje do nje doći brodom. Ovde nema ugostiteljskih objekata, nema ni puno ljudi, pa je uživanje u moru nešto sasvim posebno, pravo i originalno iskustvo.